Sew christmassy

Jag är som ett litet barn, längtar till julen året om. Älskar att ge och göra någon glad. När du kommer på ett julklapp, så ska det kännas rätt på en gång. Jag skulle aldrig kunna ge bort ett sista minut present som jag stresshandlade snabbt i sista sekunden. Det ska helst vara något handgjort och genomtänkt.

 Det är det det här syprojektet handlade om. Att kännas passande och perfekt till personen som ska få. (Nån som är kär i tomtar 🎅).

Jag surfade runt på Black Friday och kollade efter olika symönster, när jag såg ”Ultimate pyjamas” från ”Sew over it” ( http://www.sewoverit.co.uk). Köpte den på kvällen och redan då visste jag att tyget från Stoff och Stil skulle kännas som ett perfekt kombo för julklappen. Köpte tyget i lördags, tvättade den, sent på kvällen klippte jag ur delarna, sen sydde jag ihop på söndag. Super snabbt, enkelt projekt som ser ut som vilket köpta pyjamas som helst (gällar att du stryker och stryker och stryker så klart! 😀 ). Det finns ett extra pdf mönster till fickor, bara ladda ner, inget krångel. Super enkelt och beskrivning finns på sidan. ( https://sewoverit.co.uk/ultimate-pyjamas-pockets/ )

Ända svårighet som jag inträffade var att det fanns inget mått för hur bred och lång ska resårbanden vara. För bredden ståg båda 25 och 35 mm, och rekommendation till längden var att ”mät runt under midjan vid 2-3 cm och tillägg extra 3 cm på det. Ja ja, men om det är ett present? 😂

Jag mätte upp 3 cm under naveln på mig, sen kollade jag måtten på resåren och jämförde de 2 måtterna. Fick fram att resåren ska va 88% av omkrettsen under naveln (3 cm). 

Längden på byxorna vet jag inte heller så jag bara overlockade längst ner vid kanten och kommer fålla den när jag väl gett bort den. 

Super bekväm… jag vill också ha ett nu!

Ho-ho-ho 🎅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s