Tilly and the Buttons

Zadie dress var en av min första kläddplagg från Tilly and the Buttons. Jag såg många hobbysömmerskor på Instagram som sydde denna klänningen i början av året, och efter att jag blev så inspirerad så var jag tvungen att beställa det.

Jag verkligen avskyr pdf mönster, så jag var super glad när jag såg att det går att köpa pappersmönstret på http://www.fagert.se.

Tyget till båda plaggerna är köpt på Stoff och Stil.

Allting gick inte som jag planerat med min Zadie. Först råkade jag välja en alldeles för tungt tyg för den, så klänningen hänger lite, samt de där viktiga pivot points på nått sätt kändes inte lika viktigt då, så jag har inte så skarpa hörnar som de borde va, men tycker att det dög ändå.

Det var första gången att jag sydde med stretchsöm på min Husqvarna Opal, och vilken skillnad det var jämfört med min IKEA maskin. Inga stora zick zack sömmar (så när du drar isär tyget vid sömmen så blir massor med hål :D), då när du väljer ”stretch tyg”, ”sy ihop”, då blir det ett små fin söm, som i närhåll liknar lite raksöm. Så klart du kan ändra längden och bredden på stygnen (iaf på min 690q) eller välja zick zack om du önskar det.

Cleo är en av mina mest välsydda plagg så länge. Det var min första projekt där jag använde min overlock, och tog instruktionerna på allvar. Kolla på ”top stiching” 😍…

Jag använde bara ett fåtal ggr de här klänningerna, då jag har inget tröja att ha under Cleo, samt min Zadie känns lite töntigt pga tyget. Osäkert om jag kommer sy upp Rosa nån gång, då jag hittade ett snyggare skjortklännings mönster, men man vet aldrig…

Har du provat något mönster från Tilly and The Buttons? Lägg in gärna dina bilder i kommentarsfältet!

Ha en trevlig start på veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s