Välkommen

Hej och välkommen till Dig som läser mitt alldeles första blogginlägg någonsin.

Jag heter Babi och är 26 år gammal. Jag kommer från Ungern och flyttade till Sverige 5 års sen (så därför sorry för alla möjliga grammatik fel som kan förekomma).

Jag har alltid älskat att sy, men lagt alla mina samtliga hobby åt sidan efter flytten. Jag hade lite andra saker att koncentrera på i början. Jag fått IKEA`s symaskin till jul 2015 av mina fantastiska föräldrar. Sylusten började snabbt komma tillbaka, dock blev inte mer än att fålla några gardiner och dukar.

2016 somras när min bästis väntade sitt första barn vill jag göra något personligt present åt bebisen. Köpte kanin mönstret från Crafty Kooka och med svärfars (nej, jag är inte gift (än) 🙂 men det är så jag kallar sambos pappa) hjälp blev kaninen  nästan 4 ggr så stort som från början. Sen dess har jag blivit sytokig, dock kan hända att jag virkar en katt eller stickar några sockor, men det är sömnad som jag har störst passion för.

2017 januari har jag bestämt mig att byta ut IKEA`s symaskin. Jag tyckte att jag har vuxit ur den. Först hade jag lite ångest och var ledsen över att byta ut maskinen som jag har fått av mamma och pappa men när jag kunde lämna den tillbaka till Ikea och få pengarna tillbaka helt, så kändes plötsligt mycket bättre, då jag kunde lägga in de i den nya maskinen.

Första gången jag verkligen kände att jag behövde ett ny maskin var när min kompis hade sin Husqvarna opal 650 med sig på vår syjunta. Den var så smidig, tyst och fin. Jag började undersöka olika märker och olika maskiner. Till slut köpte jag faktiskt en Husqvarna Opal 690q och är i kär i den sen dess… Jag har aldrig kunnat lära mig att ställa in trådspänningen ordentligt, och tyckte det var onödig tid att försöka trolla fram det, nu är det 2 klikk. Klippa tråd? Saxen är borta? 1 klikk. Fålla en hel klänning utan undertråd? Händer aldrig mer, då den kommer skrika åt mig när den är på väg att ta slut. Sy över olika tjocklekar? Klarar av perfekt utan att jag behöver ändra pressarfots trycket. När skulle jag byta ut min maskin? När jag har råd för en Topaz :D…

Hoppas du kommer tillbaka! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s